Hlavní obsah

Policejní náměstek naháněl v autě falešné policisty

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku Tomáš Kužel se večer na Svatého Valentýna 14. února dostal mezi Olomoucí a Prostějovem do konfliktu se dvěma muži, kteří se podle něj vydávali ve svém autě za policisty a projížděli křižovatky na červenou. Začal je sledovat a nakonec na ně zavolal policejní hlídku.

Článek

Údajní hříšníci ale v písemném vyjádření pro média tvrdí, že je Kužel fyzicky i psychicky napadl, vytlačoval je z cesty a že to byli oni, kdo přivolal policisty.

Náměstek to však rezolutně odmítl. Jeho verzi události potvrdily mluvčí olomoucké policie Marta Vlachová i její kolegyně z Prostějova Alena Nedělníková. Celý incident šetřili olomoučtí policisté, kteří věc podle Vlachové předali již do správního řízení olomouckému magistrátu.

„Pravděpodobně se dva muži jedoucí ve vozidle s majákem dopustili přestupku v dopravě mimo jiné tím, že nerespektovali dopravní značení. Pan náměstek se je snažil kontaktovat, ale oni odjeli, proto zavolal hlídku,“ uvedla Vlachová.

„Jel jsem tehdy směrem na Prahu, když jsem si všiml vozidla české značky, které mělo na střeše maják a projíždělo všechny semafory na červenou, navíc jelo nepřiměřenou rychlostí. Ti lidé se vydávali za policisty,“ řekl v úterý Právu Kužel.

Zavolal prý během jízdy na číslo 158 operační středisko policie a postupně na sebe navedl tamní hlídky. Na jedné benzinové pumpě na dálnici u Prostějova podle něj muži stejně jako on sám zastavili a přijely tam dvě hlídky policie.

Druhá strana: Napadl nás

Údajní účastníci konfliktu ale v e-mailu rozeslaném médiím popisují spor zcela jinak. „Toho dne nás s kamarádem napadl v Olomouci slovně i fyzicky. Protože jsem se bál o život, pokusil jsem se mu ujet. Z Olomouce nás pronásledoval v černé Audi A8 až do Prostějova. Snažil se nás vytlačit z cesty a když jsem musel zastavit, napadl nás slovně i pěstmi. Zavolal jsem na něj policii v Olomouci a potom další hlídku v Prostějově,“ napsal anonymně v prohlášení jeden z aktérů incidentu.

O tom, že je Kužel policistou, prý nevěděl, to mu údajně neřekl. „Když nás pronásledoval po Olomouci, dal na střechu modrej maják a potom zapnul i silnou sirénu a takto nás pronásledoval po Olomouci a potom až do Prostějova, kde zasáhla policejní hlídka, kterou jsem zavolal, aby nám pomohla,“ doplnil účastník konfliktu.

Kuželovi se prý při řešení události i vzhledem k tomu, že ukázal služební průkaz, nic nestalo a navíc údajně celou věc otočil proti oběma mužům.

„V současné době se mě pokouší zničit, abych měl strach a nic neřekl médiím,“ dodal domnělý přímý aktér incidentu..

Kužel jeho tvrzení odmítl, pouze přiznal, že skutečně zapnul maják, když druhé auto začal pronásledovat. „Oni mohou říkat co chtějí na svoji obranu. Samozřejmě ten jejich popis události odmítám a jakékoli napadení absolutně vylučuji. Více se k tomu nemohu vyjádřit, protože věc je stále pořád v šetření správního úřadu,“ doplnil náměstek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám