Hlavní obsah

V Brně kasíruje falešný číšník

Právo, pko
BRNO

Klasickou komedií Vrchní, prchni! se nechal inspirovat šestadvacetiletý David Cetl. Stejně jako filmový hrdina Dalibor Vrána v podání Josefa Abrháma obchází i tento mladík brněnské herny. Nechá se zaměstnat jako číšník nebo barman, na konci první směny ale vezme tržbu a odejde.

Článek

V letošním roce si tak ve čtyřech podnicích přišel už na 100 000 korun. V jednom případě dokonce odešel s penězi ještě v době, kdy měl v podniku hosta.

"Stalo se to v jednom z barů v Žabovřeskách. Osamělý host okolo třetí hodiny ráno dokonce sám zavolal bezpečnostní agenturu, zřejmě se dovtípil, že se děje něco podezřelého a nechtěl, aby to bylo na něj,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Mladý muž si takto vydělává i přesto, že mu bylo již na konci minulého roku sděleno podezření z dalších trestných činů. "Dvakrát v říjnu loňského roku opět v roli číšníka odcizil finanční hotovost. V září roku 2007 na základě falešné plné moci prodal vlastnímu otci střechu nad hlavou. Převedl totiž otcovu ideální polovinu rodinného domu včetně pozemků v Moravských Bránicích na třetí osobu. Způsobil tak škodu za tři milióny korun,“ dodal mluvčí s tím, že výtečník si koupil také auto na leasing, který nesplatil.

Policisté upozorňují všechny provozovatele barů, aby Cetla, který se prezentuje jako zkušený číšník, nezaměstnávali.

Reklama

Výběr článků

Načítám