Hlavní obsah

Vrah ze Štěrbohol se střelil při zatýkání, zemřel v nemocnici

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/HRADEC KRÁLOVÉ
Aktualizováno

Policistům se v pondělí večer podařilo nalézt muže, který několik hodin před tím zastřelil v Praze před nákupním centrem ve Štěrboholech mladou ženu. Při zatýkání nedaleko obce Libřice na Královéhradecku se muž postřelil. Vážným zraněním podlehl v nemocnici.

Článek

Muž na ženu vystřelil po třetí hodině odpoledne. Oběť utrpěla vážná poranění hlavy a hrudníku, kterým na místě podlehla. Podle svědků muž z místa ujel vozem Škoda Octavia stříbrné barvy.

Pražští kriminalisté začali po vozidle ihned pátrat a požádali o pomoc své kolegy v dalších částech Česka. Ve spolupráci s východočeskými policisty kriminalisté nalezli kolem devatenácté hodiny vozidlo i podezřelého devětadvacetiletého muže nedaleko obce Libřice na Královehradecku.

"Ve chvíli, kdy ho tamní policisté chtěli zadržet, seděl muž ve vozidle a pokusil se legálně drženou zbraní o sebevraždu. Ve velmi vážném stavu byl hospitalizován v nemocnici, kde následkům střelných poranění podlehl,“ řekl mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek.

Policisté přesto zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy. Podle policistů byly motivem jednání devětadvacetiletého muže nejspíš osobní neshody se zavražděnou ženou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám