Hlavní obsah

Mladík s přítelkyní údajně ukopal staršího muže, teď stojí před soudem

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Před Krajským soudem v Brně stanuli v pondělí sedmadvacetiletý Richard Zemčík a jeho šestnáctiletá přítelkyně. Oba čelí obžalobě z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Richarda Zemčíka přivedla k soudu eskorta, jeho přítelkyně pobývá na svobodě.

Článek

Podle žalobkyně totiž 11. srpna 2007 na náměstí v Otrokovicích ukopali jednapadesátiletého Marcela Teichmana. Zemčík se svojí přítelkyní šli krátce po půlnoci parkem v Otrokovicích, když se k nim přitočil Teichman a údajně chtěl dívku osahávat a dělal jí sexuální návrhy. To si její přítel nechtěl nechat líbit, a tak údajného loudila srazil na zem.

Po tomto útoku Teichman ještě vstal a šel k nedaleké lavičce, podle žalobkyně jej ale Zemčík s přítelkyní dostihli, povalili na zem, kopali a bili do hlavy. Napadený nešťastník utrpěl těžká zranění, podle lékařů měl naprosto rozlámané obličejové kosti a poranění mozku i plic. Příčinou smrti byla zřejmě krev, kterou Teichman vdechl a udusil se jí.

Předsedkyně senátu ale místo očekávaného verdiktu jednání odložila na konec dubna za účelem nového vyslechnutí znalců. „Je třeba vyjasnit ještě některé skutečnosti, zejména položit znalcům otázku, v jakém stavu byl napadený po prvním útoku. Podle některých svědků mu totiž měli ještě obžalovaní nabízet u lavičky cigarety,“ zakončila jednání soudkyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám