Hlavní obsah

Policie zatkla kvůli ztrátě 50 miliónů úředníka pražského magistrátu

PRAHA
Aktualizováno

Policisté v pondělí zatkli úředníka pražského magistrátu. Je podezřelý z podílu na podvodu, při němž město přišlo o 50 miliónů korun. Policie před zatčením provedla prohlídku v kancelářích odboru, kde muž pracoval.

Foto: Profimedia.cz

Budova pražského magistrátu na Mariánském náměstí v Praze

Článek

"Ráno byla na základě příkazu Městského státního zastupitelství provedena prohlídka jedné z kanceláří Odboru městského investora. Po provedené prohlídce byl přítomnými příslušníky Policie ČR odveden jeden za zaměstnanců odboru," uvedl mluvčí pražského magistrátu Jiří Wolf.

Policie v případu dosud obvinila čtyři lidi, všichni jsou ve vazbě. "V této věci se policii podařilo rozkrýt skupinu pachatelů, kteří se dopustili trestného činu podvodu," řekla ČTK mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Peníze byly převedeny na jiný účet a magistrát se domnívá, že vše bylo připraveno a jde o organizovaný podvod. "K tomuto trestnému činu došlo záměnou originálu (faktury) za falzifikát. Na něm bylo uvedeno jiné číslo účtu než na originálu," uvedl Wolf. Novinkám potvrdil, že magistrátu se zatím podařilo získat zpět pět miliónů korun. O stejné zachráněné částce mluví i policie.

Peníze měly jít na účet společnosti Skanska, ale odešly na jiný účet u téže banky. Obnos dorazil na účet firmy Garok, který patřil dvaadvacetiletému Litevci Rajmundu Saliutovi z Vilniusu. Ten peníze po přijetí rozeslal na další účty.

Policie měla již v lednu podezření na nejméně dva pracovníky magistrátu. Wolf ale v pondělí odmítl potvrdit, že byl zatčen právě jeden z nich.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám