Hlavní obsah

Po vypití lahve kořalky srazil na chodníku mladou dívku se psem

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Sobotní procházka se psem málem stála život mladou ženu v Mokré-Horákově poblíž Brna. Se svým vlčákem šla po chodníku, když do ní bez sebemenší snahy po brzdění narazilo auto. Jeho řidič nebyl schopen vůbec zastavit a poté, co srazil díku i jejího psa, ještě naboural do opodál stojících aut.

Článek

Z místa nehody se snažil ujet, to se mu ale nepodařilo. Na místo totiž už spěchali přihlížející lidé. Někteří poskytovali první pomoc těžce zraněné ženě, další se rozběhli za viníkem nehody, který se pokoušel své auto znovu nastartovat a ujet. Místní ho z auta vytáhli, muž se přesto pokusil z místa utéct.

Duchapřítomní svědci ho ale rychle dostihli a předali policistům. Devatenáctiletou dívku musel transportovat do nemocnice vrtulník, její zraněný pes skončil v péči veterinářů.

„Vše způsobil čtyřicetiletý muž, který v sobotu kolem poledne začal v místní restauraci pít alkohol. Když vypil láhev kořalky, vyšel z hospody, nasedl do svého VW Passatu a rozjel se. Asi po sto metrech srazil mladou dívku. Policisté, kteří přijeli nehodu šetřit, naměřili řidiči v dechu 2,32 promile alkoholu,“ řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Čtyřicetiletý řidič, kterému byl na místě zadržen řidičský průkaz, je podezřelý ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví, ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci, za což mu v tomto případě ze zákona hrozí až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám