Hlavní obsah

Rozzuřený býk zabil muže na Šumpersku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZBOROV

Tragicky skončilo v neděli nahánění stáda býků, které v neděli odpoledne ve Zborově na Šumpersku uteklo z ohrady. Rozzuřený býk zaútočil na osmatřicetiletého muže, který se s ostatními obyvateli snažil stádo zahnat zpět do ohrady, a smrtelně ho zranil.

Článek

"Býk muže nabral a přirazil ho ke stromu," uvedl mluvčí šumperské policie Miloslav Svatoň k neštěstí, které stalo kolem 17. hodiny.

Podle ředitele krajské záchranné služby Ivo Mareše se zraněného snažili nejprve resuscitovat svědci události. Dalších 40 minut se o totéž neúspěšně pokoušeli lékaři. Muž zemřel v důsledku vnitřních zranění.

Býci zabíjeli i na Zgarbově statku

Podobná tragédie se odehrála na konci února v Havlíčkově Brodě, kde osmapadesátiletého ošetřovatele ušlapali býci přímo ve stáji. Muž se v kritickou chvíli snažil pomoci svému třiadvacetiletému kolegovi. Mladší z dvojice čistil prostor odchovny, kam mělo přístup několik desítek zde ustájených býků, a při práci se nešťastnou náhodou dostal mezi zvířata, která ho svými těly sevřela.

Odchovna býků, kde přišel ošetřovatel o život, patří bývalému ministru zemědělství a poslanci za ČSSD Petru Zgarbovi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám