Hlavní obsah

Landa musí zůstat v nemocnici několik dní

– JINÍN
Právo, Jiří Falout

Zpěvák a automobilový závodník Daniel Landa se ve strakonické nemocnici vzpamatovává z páteční nehody, ke níž došlo za obcí Jinín během závodu Mogul Šumava Rallye Klatovy. Zpěvák leží na jednotce intenzivní péče chirurgického oddělení, protože při těžké autonehodě utrpěl otřes mozku a odrazil si ledvinu.

Foto: Jiří Falout , Právo

Daniel Landa ve strakonické nemocnici

Článek

Jeho spolujezdec Jan Škaloud, který Landu z havarovaného automobilu vyprostil, leží přes spojovací chodbu na chirurgickém oddělení.

"Daniel Landa je ve stabilizovaném stavu a zůstane u nás na pozorování zřejmě ještě několik dní,“ sdělil Právu ředitel nemocnice Tomáš Fiala. Landa je sám na pokoji, komunikuje s okolím a je v dobré náladě.

"Bolí mě hlava a za krkem,“ řekl dopoledne zpěvák. Postěžoval si, že si na nehodu vůbec nepamatuje.

Landa: Byla to asi největší rána v mém životě

"Stav po bezvědomí je divný. Vůbec nic nevím, nic si nepamatuji. Naposledy vím, že jsme byli na tankovací zóně v Jiníně a asi to musela být pak ukrutná rána. Asi největší v mém životě,“ poznamenal.

Vybavuje si až chvíle ve strakonické nemocnici, když na pokoj JIP přivezli večer jeho závodnického konkurenta a kamaráda Miloše Hůlku, který rovněž havaroval, ale o několik kilometrů dále.

"Byla to paráda, bavili jsme se a vtipkovali, protože i on dostal pořádnou ránu do hlavy. Říkali jsme si, že to je ono, proto vlastně jezdíme. Hlavně, že jsme to přežili,“ vyprávěl Landa, jehož vůz vylétl za zatáčkou mimo silnici, narazil do stromu a ještě se převrátil na střechu.

Na tachometru mělo být kolem 140 kilometrů v hodině. "Měli jsme štěstí. Mohlo to být milionkrát horší,“ uvědomil si vzápětí zpěvák.

Landa věří, že turné zvládne

Landa by měl 22. dubna v Ostravě zahájit turné. Věří, že před diváky předstoupí. "Vidím to velmi dobře. Jestli mi lékař řekne, že nejsem ohrožen na životě, koncertovat budu,“ uvedl rázně.

Autonehodu vnímá jako inspiraci a s nadsázkou i jako zážitek, který se nepovede jen tak někomu.

"Kde posbíráte takové zážitky, které jednou budete moci povídat vnoučatům. Je to další zářez do zážitkové knížky a je to i inspirace. Když mě přestane bolet hlava, tak možná o tom napíšu nějakou písničku,“ dodal Landa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám