Hlavní obsah

Na západě Čech se topily dvě malé děti

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DVORCE

Západočeští záchranáři zasahovali v pátek hned u dvou případů topících se dětí. Krátce po poledni spadl dvouletý chlapec ve Dvorcích na Plzeňsku do jímky na vodu. O několik hodin později v Horažďovicích na Klatovsku zase spadlo do zahradního bazénu devítiměsíční batole. Zatímco v prvním případě je stav dítěte stabilizovaný, horažďovické batole je v kritickém stavu.

Článek

„Když záchranáři dorazili na místo, chlapeček byl bez známek života. Po hodinové resuscitaci se podařilo obnovit základní životní funkce,“ sdělila mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková.

Šéf klatovské kriminálky Josef Toman uvedl, že míru zavinění šetří policie. Podle zatím nepotvrzených zpráv dítě zůstalo na zahradě bez dozoru a rodiče jej hlídali pomocí baby vysílaček, tzv. chůviček.

V případě chlapce z Dvorce jej měla hlídat babička. Podle ředitele policejního ředitelství Plzeň -jih Václava Krause si malý chlapec hrál na zahradě u rodinného domku. V okamžiku, kdy ho na chvilku babička spustila z očí, odsunul prkýnka zakrývající jímku a spadl do ní.

Bezvládné tělo žena vytáhla z nádrže a dítě se jí podařilo přivést znovu k životu. Vrtulníkem bylo převezeno do nemocnice ve stabilizovaném stavu. „Když na místo dorazili záchranáři, dítě už bylo při vědomí a plakalo,“ uvedla mluvčí záchranky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám