Hlavní obsah

Policie dopadla muže, který rozměňoval falešné tisícovky

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HORŠOVSKÝ TÝN (DOMAŽLICKO)

Noční host non-stop restaurace Cafe 24 v Horšovském Týně na Domažlicku v noci na pátek zaplatil falešnou tisícovkou a další si nechal rozměnit na drobné do automatu. Celkem měl u sebe osm takových bankovek. O případu informovala mluvčí domažlické policie Vladislava Čejková.

Foto: Milan Malíček, Právo

Muž měl u sebe osm falešných tisícikorun se stejným sériovým číslem. (Ilustrační foto)

Článek

Devětadvacetiletý muž ze Znojma nejdřív zaplatil za pití a cigarety. To si ještě obsluha nevšimla, že tisícovka je falešná.

Servírka na to přišla až poté, co se jí do ruky dostaly další tři padělky bankovky stejné nominální hodnoty, které si chlapík nechal rozměnit na drobné do výherního automatu. Chtěla pak peníze vrátit, jenže host už je mezi tím prosázel.

"Žena zavolala policii a ta muže zadržela ještě v restauraci,“ uvedla mluvčí. Muž měl celkem osm takových tisícovek. "Všechny se stejným sériovým číslem,“ dodala.

Padělky policie znala

Ukázalo se, že stejné bankovky se před lety objevily v okresech Jihlava, Znojmo a Písek. Případ vyšetřovala krajská policejní správa Brno a skončil v roce 2005 stíháním skupiny osob.

Muž ze Znojma skončil v policejní cele v Domažlicích. Je stíhán pro trestný čin udávání padělaných a pozměňovaných peněz a hrozí mu dva roky vězení. "O jeho dalším omezení na svobodě se rozhodne na základě domovní prohlídky,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám