Hlavní obsah

Lidé si po vzoru policie dávají hesla i na svá auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po České republice se prohání několik aut, jejichž majitelé se inspirovali českou policií a dali na na své auto své heslo. Jeden z vozů Subaru, který jezdí po Praze nejenže pomáhá a chrání, ale navíc "nekecá a maká".

Foto: Novinky

Článek

Policie heslem na svých autech sklízí posměch už od začátku. Pustili se do ní na svém webu například hasiči, kteří přišli s nápadem, že si například na žebříky budou psát "vysunovat a zasunovat". Další pak záchranářům nabízejí heslo "pomáhat a oživovat".

Lidé na serveru požáry.cz radí a speciálním složkám policie. Například poříční oddíl by mohl mít na člunech napsáno "kotvit a šplouchat". a psovodi "čmuchat a trhat".

Nápis na policejních autech, který je jediný skutečný, by měl být zachován i na nových policejních vozech. Heslo je překladem americké "to protect and to serve".

Pokud jste se i vy setkali s auty, která mají značení, která se od policejního hesla odvíjejí, napište na adresu krimi(zavinac)novinky.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám