Hlavní obsah

Za zneužívání dcery své družky dostal 8,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Krajský soud v Plzni poslal ve čtvrtek do vězení na 8,5 roku čtyřiatřicetiletého Júliuse Oláha ze Sušice na Klatovsku. Téměř dva roky nutil k sexuálním praktikám dceru své družky. Soud muži uložil dva tresty. Za znásilnění dostal pět a půl roku, za pohlavní zneužití tři roky za mřížemi.

Článek

Rozsudek zatím není pravomocný. Oláh i žalující strana si nechaly lhůtu pro odvolání. Muži hrozilo maximálně dvanáct let za mřížemi. Podle spisu muž dívku přinutil k sexu poprvé v červenci 2003. Tehdy školačku udeřil, povalil na postel a znásilnil, přestože věděl, že je jí teprve 13 let. V opakovaném zneužívání pokračoval až do září 2005.

Byla zvyklá poslouchat

Podle žalobce využil toho, že se o ni ve společné domácnosti s družkou staral a ona ho byla zvyklá poslouchat jako nevlastního otce. Dívka po opakovaném násilí přestala klást odpor. Na podzim 2005 s Oláhem otěhotněla, v květnu 2006 porodila syna.

Oláh u soudu přiznal pouze to, že s dívkou začal spát po jejích patnáctých narozeninách. Údajně se mezi nimi vyvinul vztah poté, co před ním začala chodit nahá a přestala se chovat jako dcera. Pohlavnímu styku se prý nebránila.

Pomsta za drogy

"Když jí bylo asi 13 nebo 14 let, tak mě obvinila, že jsem jí znásilnil, ale nebyla to pravda. Chtěla se mi pomstít, protože jsem bral pervitin. Od té doby se mnou družka nevedla normální život a tím to vše začalo," uvedl Oláh, který je ve výkonu trestu.

Výslech dívky probíhal za vyloučení veřejnosti. Právě její výpověď a také znalecký posudek psycholožky tříčlenný senát přesvědčil o vině obžalovaného. "Psycholožka uvedla, že není důvod, proč dívce nevěřit," řekl soudce Tomáš Bouček.

Krátce po porodu prvního dítěte skončila dívka ve výchovném ústavu. Při jednání, které začalo u krajského soudu vloni na podzim, byla údajně těhotná podruhé.

Reklama

Výběr článků

Načítám