Hlavní obsah

Lžíce bagru smetla motocykl, chlapci skončili v nemocnici

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINA

Vážná srážka bagru s motocyklem se stala ve středu odpoledne v obci Petrovice u Karviné. Stavební stroj nedal přednost motorce se dvěma mladíky, kteří v plné rychlosti narazili do těžké lžíce. Po střetu oba utrpěli vážná zranění, se kterými byli převezeni do nemocnice.

Článek

„Na silnici ve směru od restaurace U Jakuba nedal jednatřicetiletý řidič stavebního stroje při odbočování vlevo přednost předjíždějícímu motocyklu Honda,“ řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Záchranáři na místo vyslali dvě pozemní posádky a vrtulník. „Šestnáctiletý mladík utrpěl poranění hlavy a mozku. Zdravotníci jej ošetřili a poté byl letecky transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě Porubě,“ řekl mluvčí severomoravských záchranářů Lukáš Humpl.

Motorka narazila do lžíce bagru. Foto: Policie ČR

Druhým zraněným byl patnáctiletý chlapec, který byl krátce v bezvědomí. Se záchranáři však již komunikoval. Jeho zranění byla středně těžká. Záchranáři pacienta předali do péče lékařů na chirurgické ambulanci nemocnice v Karviné,“ doplnil mluvčí.

Dechová zkouška byla negativní. Policisté už řidiče stavebního stroje vyšetřují pro trestný čin ublížení na zdraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám