Hlavní obsah

Soud osvobodil policistu obžalovaného ze znásilnění

Právo, bed
OLOMOUC

Olomoucký okresní soud zprostil v úterý obžaloby 32letého policistu Pavla Grofka, který byl podezřelý, že se před rokem pokusil znásilnit svou o rok mladší kolegyni. Případ se měl odehrát loni v polovině března na večírku v kanceláři policejní služebny v Olomouci.

Článek

"Nebylo prokázáno, že se skutek stal. Vina by měla být prokázána zcela jednoznačně, a to se v tomto případě nestalo,“ odůvodnila verdikt předsedkyně senátu Šárka Haltufová.

Svou kolegyni se měl policista pokusit znásilnit v prostorách služebny v Sokolské ulici během společenské akce mimo pracovní dobu. Žena se během večera pohádala s dalším kolegou kvůli nařčení, že byla dříve ve veřejném domě. V její kanceláři ji potom podle ní Grofek osahával a strhl z ní kalhoty. Policistka událost oznámila až po čtyřech dnech.

Kromě výpovědí několika policistů došlo v soudní síni i na projekci videozáznamu z rekonstrukce události. K jejímu průběhu se vyjádřil také znalec z oboru zdravotnictví, který zkoumal mechanismus vzniku hematomů na nohou ženy. "Domnívám se určitým úchopem nemohlo dojít ke zraněním popsaným v lékařském nálezu,“ uvedl.

Policista od začátku vinu popíral a tvrdil, že si kolegyně celý případ vymyslela. Žena po incidentu na vlastní žádost od policie odešla. Vedení olomoucké policie chtělo původně Grofka okamžitě propustit, ale nakonec jej postavilo mimo službu. Policista se však odvolal a po třech měsících se vrátil zpět do služby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám