Hlavní obsah

Za jízdu bez řidičáku jde žena na pět měsíců do vězení

Právo, bed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Za opakované porušení zákazu řízení stráví pět měsíců ve vězení osmadvacetiletá žena z Bohuňovic na Olomoucku. Soud dospěl k tvrdému verdiktu poté, co se jeho čtyři předcházející výroky za stejný prohřešek minuly účinkem.

Článek

Za jízdu bez řidičského průkazu dostala matka tří dětí už před dvěma lety dvakrát podmíněný trest a zákaz řízení motorového vozidla. Když byla loni opět dvakrát přistižena bez řidičského oprávnění, měla podle rozhodnutí soudu odpracovat dohromady 300 hodin veřejně prospěšných prací. Avšak přes uložené tresty žena jezdila dál. Naposled ji policisté přistihli za volantem letos v polovině března.

Soudce olomouckého okresního soudu Petr Bednář vynesl v úterý rozsudek bez přítomnosti nepoučitelné řidičky, neboť se k soudu stejně jako dříve nedostavila s tím, že je dlouhodobě nemocná.

Policisté již na Olomoucku několikrát zabavili za obdobný skutek provinilcům jejich auta. „V tomto případě tak neučinili, protože žena nebyla majitelkou vozu,“ doplnila olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Reklama

Výběr článků

Načítám