Hlavní obsah

Rychlík smetl v Nymburku z kolejí dva železničáře

Novinky, pno
NYMBURK
Aktualizováno

V úterý krátce před desátou hodinou srazil rychlík před hlavním nádražím v Nymburku ve středních Čechách dva zaměstnance Českých drah pracující v kolejišti. Záchranáři na místě ošetřili oba muže, jeden utrpěl velmi těžká zranění. Okolnosti neštěstí vyšetřují policisté.

Článek

Vše se stalo u nadjezdu nedaleko hlavního vlakového nádraží v Nymburku na trati vedoucí z Mladé Boleslavi. „Policisté jsou stále na místě, bližší informace k události zatím nejsou k dispozici,“ řekla Novinkám mluvčí nymburské policie Zuzana Tuzarová.

„Stalo se to přímo ve stanici, dva muži přeměřovali výhybku, ale neřekli o své práci výpravčímu, takže nejspíš porušili bezpečnost práce,“ řekl Právu mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Záchranná služba na místo vyslala dvě lékařské posádky z Kolína a Nymburka. Šestapadesátiletého muže s méně vážným zraněním převezla kolínská sanitka na chirurgii v Nymburku. Lékař u něj nemohl vyloučit poranění hrudníku.

„Druhého muže s těžkým poraněním jsme po ošetření na místě předali letecké záchranné službě, která ho transportovala do pražské nemocnice,“ řekla Novinkám Nina Šeblová ze středočeské záchranné služby.

Podle Šeblové měl lékař u tohoto muže podezření na poranění míchy, utrpěl také otevřenou zlomeninu nohy a zranění na hlavě.

Reklama

Výběr článků

Načítám