Hlavní obsah

Důchodce donesl policistům granát

Právo, pko
BRNO

Poprask způsobil v neděli dopoledne na policejním oddělení v Židlochovicích nedaleko Brna šestašedesátiletý důchodce. Policistům totiž oznámil, že má u sebe granát, který jim posílá jeho manželka.

Článek

Důchodce naštěstí nebyl nebezpečným atentátníkem, jak hned vysvětlil. Pěkné jarní počasí totiž mužovu ženu zlákalo k rytí zahrádky okolo jejich rodinného domu v Hrušovanech u Brna.

Při kypření půdy ale žena narazila na předmět připomínající granát, zavolala tedy na manžela, který nevybuchlou munici strčil do tašky a odkráčel na policejní služebnu.

„Policisté granát od muže okamžitě převzali, umístili na dvůr, kam nikdo nesměl vstoupit a vyčkali na příjezd pyrotechnika. Přivolaný expert na výbušniny si nevybuchlý ruční granát z druhé světové války převzal ke zneškodnění,“ řekl policejní mluvčí Aleš Mergental s tím, že na lehkovážnost při nálezu granátu naštěstí nedoplatili ani manželé, kteří jej našli, ani nikdo jiný z obyvatel, kteří byli při převozu možnému nebezpečí výbuchu vystaveni.

„Prvním a zásadním pravidlem pro podobné situace, kdy lidé najdou munici nebo něco, co jako munice vypadá, je nedotýkat se nalezeného předmětu, vzdálit se od něj a zavolat policii,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám