Hlavní obsah

Z hořícího domu vytáhli sousedé opilého muže

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KROMĚŘÍŽ

O velkém štěstí může hovořit muž, kterého vytáhli v noci ze soboty na neděli jeho sousedé z hořícího domu v Kroměříži - Těšnovicích. Právě lidé bydlící v sousedství zpozorovali v noci valící se kouř ze střechy a okamžitě reagovali. Muži tak možná zachránili život.

Článek

„Na zvonění a bouchání nikdo v domě nereagoval, a proto se sousedé rozhodli vyrazit dveře. Následnou prohlídkou byl v přízemí nalezen spící druh majitelky domu, který byl probuzen a přes značnou podnapilost vyvlečen ven,“ řekl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Správná a rychlá reakce sousedů muže podle mluvčího hasičů uchránila před zraněním a nadýcháním se nebezpečného kouře. Hasiči v dýchacích přístrojích pronikli do domu, kde našli požár v podkroví, který během třiceti minut zlikvidovali. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Příčinou jeho vzniku byla pravděpodobně nedbalost zachráněného druha majitelky domu, který v podkrovní místnosti kouřil. Požár vznikl od nedopalku cigarety a následně se rozšířil na vybavení pokoje a část střešní konstrukce.

Reklama

Výběr článků

Načítám