Hlavní obsah

Otec Terezky má na krku trestný čin poškozování cizích práv

Právo, Jindra Pašková

Osmatřicetiletý Novozélanďan Rodney Wiliam Cowie, který bez vědomí matky odvezl do Austrálie svoji dceru, šestiletou Terezku Charlie Vichnarovou ze Žákavé na Plzeňsku, se bude zodpovídat z trestného činu poškozování cizích práv. Ve čtvrtek to Právu potvrdila mluvčí správy západočeské policie Martina Kohoutová.

Článek

„Vyšetřující komisař vypracoval usnesení o zahájení trestního stíhání otce dítěte pro trestný čin poškozování cizích práv,“ upřesnila mluvčí. V případě odsouzení za to Novozélanďanovi hrozí až dva roky za mřížemi.

Další postup mluvčí neupřesnila, dodala jen, že policie v této věci spolupracuje s patřičnými orgány včetně Interpolu.

Osmatřicetiletý Cowie žijící v Austrálii vzal holčičku v sobotu 22. března na výlet. Odjeli červeným vozem Ford Escort combi, který si cizinec vypůjčil od bývalého švagra. Od té doby je nikdo z rodiny neviděl.

V úterý 25. března policie potvrdila, že oba hledaní dorazili v pondělí do Austrálie. Auto našli němečtí policisté odstavené u vlakového nádraží v Norimberku. Ukázalo se, že Terezka byla mimo republiku už v době, když její matka vypovídala v noci na neděli 23. března na policii. S oznámením přišla v sobotu ve 22 hodin a výpověď skončila v noci na neděli kolem třetí. Tou dobou už její dcerka seděla se svým otcem v letadle.

Reklama

Související témata:

Související články

Šestiletou Terezu odvezl otec do Austrálie

Šestiletá Charlie Tereza Vichnarová ze Žakavé na Plzeňsku je od pondělí v Austrálii, kam ji odvezl její otec, Novozélanďan Rodney Wiliam Cowie. Informovala...

Výběr článků

Načítám