Hlavní obsah

Jen co vyšel z vězení, zneužil desetileté děvče

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

V minulosti opakovaně trestaný dvacetiletý muž sexuálně zneužil v úterý odpoledne v Praze 9 teprve desetiletou dívku. Přepadl ji ve výtahové šachtě a přinutil ji nožem jít s ním do nejvyššího patra. Policie ho zadržela ještě v úterý večer.

Článek

Dívka se kolem jedné hodiny po poledni vracela do svého bydliště v Praze 9. V panelovém domě si přivolala výtah, když k ní přistoupil neznámý muž do kabiny. Tam navolil jízdu do nejvyššího patra a vzápětí z kapsy vytáhl nůž.

„Nožem začal děvčátko ohrožovat a pod pohrůžkou použití zbraně jí přiměl, aby jej z výtahu následovala do dalšího patra. U dveří do strojovny muž dívenku sexuálně zneužil. Bezprostředně po činu dívence vyhrožoval fyzickou likvidací, pokud o události nebude mlčet,“ řekla mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Poté muž odešel. Vystrašená dívka doběhla domů, kde se svěřila své matce. Ta ihned informovala policisty na lince 158. Kriminalistům se poměrně rychle podařilo zjistit o koho se jedná. Ještě v úterý večer muže policisté zadrželi v jednom z bytů na Praze 9.

Z vězení propuštěn koncem března

„Jedná se o dvacetiletého, v minulosti opakovaně trestaného, muže, kterému policejní komisař sdělil obvinění ze spáchání trestného činu znásilnění. Násilník skončil v policejní cele s návrhem na uvalení vazby,“ doplnila mluvčí policie.

Zadržený muž byl v minulosti odsouzen za loupež, vydírání, znásilnění. „Z posledního výkonu trestu byl podmínečně propuštěn koncem března tohoto roku. K případu sexuálního zneužití desetiletého děvčátka odmítá vypovídat,“ uzavřela Knolová.

Reklama

Výběr článků

Načítám