Hlavní obsah

Šéf jabloneckých strážníků rezignoval kvůli skandálům

Právo, Barbora Silná
JABLONEC NAD NISOU

Na post ředitele Městské policie v Jablonci nad Nisou v úterý rezignoval Pavel Onodi, který čelí několika trestním řízením. Jablonečtí radní, kteří před deseti dny Onodiho podrželi navzdory skandálům ve funkci, jeho rezignaci přijali. Požádali ho ale, aby na městské policii zůstal ještě do konce dubna.

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

"Do tohoto termínu se zavázal i dostát svému úkolu, a to vytvořit koncepci činnosti městské policie,“ informovala v úterý odpoledne Právo mluvčí jabloneckého městského úřadu Jana Fričová.

Onodi nastoupil na post ředitele jablonecké městské policie na základě výběrového řízení začátkem února letošního roku. Následně ale vyšlo najevo, že čelí obvinění ze zneužití pravomoci veřejného činitele kvůli porušení pravidel při zadávání armádních zakázek v době, kdy byl velitelem Veterinární vojenské základny na Grabštejně.

Zároveň s tím se ale objevila ještě další kauza, kdy čelí obžalobě z vydírání. Hlavní líčení v případu, v něž se zodpovídá s toho, že pořizoval fotografie mladé ženy proti její vůli, se uskutečnilo v pondělí u libereckého okresního soudu a vzhledem k doplnění dokazování jej samosoudce Pavel Pachner odročil na poslední dubnový den.

"Respektujeme jeho rozhodnutí. I nadále jsme přesvědčeni, že při výběrovém řízení jsme vybrali toho nejlepšího kandidáta z přítomných uchazečů,“ prohlásil jablonecký starosta Petr Tulpa (ODS). Správný výběr podle Tulpy potvrzuje i fakt, že Onodi nastartoval za svého krátkého působení v městské policii kladné změny.

"Například se pod jeho vedením začalo v ulicích objevovat více strážníků, připravoval informační kampaň ke zkušebnímu projektu "okrskář“ založenému na spolupráci státní a městské policie, stanovil hlavní úkoly městské policie na rok 2008,“ vysvětlila Fričová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám