Hlavní obsah

Za brutální vraždu soud zmírnil trest na 18 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Osmnáct let stráví ve vězení osmačtyřicetiletý Vít Grúz za brutální vraždu své přítelkyně. O definitivním verdiktu rozhodl v úterý pražský vrchní soud v odvolacím řízení. Pražští soudci tak zmírnili předchozí rozsudek Krajského soudu v Ústí nad Labem, který v lednu letošního roku soudci muže potrestal žalářem na 23 let.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Vít Grúz se před soudem.

Článek

Podle obžaloby muž svoji družku zabil v lednu loňského roku v Ústí nad Labem v jejich domě v Krásném Březnu. Po ženě skákal, kopal jí do hlavy, zad a břicha. Podle znalců žena umírala několik desítek minut v obrovských bolestech.

Měla mimo jiné roztržené srdce a plíce, rozdrcená játra a roztrženou slezinu. Svědci uvedli, že ji její partner napadal již cestou domů. Grúz byl v minulosti několikrát trestán, měl problémy se sousedy a opakovaně se léčil na psychiatrii.

Soudní znalec uvedl, že netrpí paranoidní schizofrenií, kterou u něho v minulosti někteří lékaři diagnostikovali. Vše si podle něho pamatuje a uvědomuje si, co dělá.

Před soudem tvrdil, že jeho přítelkyně měla problémy s alkoholem, často padala a sama se přitom zraňovala. Ve výpovědi uvedl, že v osudný večer byl opilý, vzal si léky a šel si lehnout. Ráno prý svou partnerku nalezl mrtvou.

Reklama

Související témata:

Související články

Podle žalobce muž svoji přítelkyni udupal

Ústecký krajský soud začal ve čtvrtek projednávat v hlavním líčení případ sedmačtyřicetiletého Víta Grúze. Ten podle obžaloby letos v lednu ve svém bytě v Ústí...

Výběr článků

Načítám