Hlavní obsah

Trenér zbil při utkání hráče soupeře, ten je už podruhé v bezvědomí

– MĚLNÍK
Právo, rap

Do bezvědomí upadl už podruhé čtrnáctiletý chlapec, kterého zmlátil asistent soupeřova trenéra po fotbalovém utkání v Chlumíně na Mělnicku. V pondělí znovu skončil hoch na oddělení ARO v pražské motolské nemocnici a vše ukazuje na komplikace po napadení.

Foto: František Kšajt, Právo

V obou případech vezl vrtulník chlapce do nemocnice v Motole.

Článek

"Nyní je chlapec ve stabilizovaném stavu a je v péči specialistů. Budeme muset provést rozsáhlejší vyšetření, abychom zjistili příčinu opakovaného bezvědomí, na vysvětlení komplikací je ještě brzy," řekla Právu mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová.

Záchranný vrtulník převezl čtrnáctiletého Tomáše do Prahy v pondělí dopoledne poté, co byl chlapec s matkou na kontrole na mělnické poliklinice, aby zde lékaři zkontrolovali jeho stav po léčbě následků napadení. "Podle informací zasahující posádky na mělnické poliklinice na kontrole u svého praktického lékaře znovu upadl do bezvědomí," uvedla mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Vše je nejspíš následkem poranění hlavy, k němuž došlo 15.března po fotbalovém utkání v Chlumíně. V šatnách Tomáše, hrajícího fotbal za Vojkovice, napadl devatenáctiletý asistent trenéra soupeřova celku zřejmě proto, že nanášeln bláto z hřiště do šaten. Devatenáctiletý mladík trénující mužstvo v Chlumíně udeřil Tomáše pěstí do obličeje.

Chlapec se praštil o koš

Ten se po pádu zvedl, ale dostal další šťouchanec a upadl na dlaždičky a odpadkový koš, o který se praštil do hlavy. Jeho trenér z vojkovického klubu byl přivolán do šaten a ještě s plačícím Tomášem promluvil pár slov, pak ale hoch začal upadat do bezvědomí a byl poprvé převezen do Motola.

Tam se po probuzení z bezvědomí začal brzy zotavovat, jen si stěžoval na bolesti hlavy a krku a na to, že necítí ruce. Po několika dnech byl z Motola propuštěn do domácího léčení. "Samozřejmě byl propuštěn v normálním stavu, kdy nic nenasvědčovalo podobným komplikacím," dodala Jurinová.

Devatenáctiletý útočník čelí obvinění z ublížení na zdraví. Na to, jak se vyvine Tomášův zdravotní stav čeká i policie, protože podle toho bude čin kvalifikovat a podle toho se bude odvíjet výše trestu.

Reklama

Výběr článků

Načítám