Hlavní obsah

Zfalšovala maturitní vysvědčení, aby se dostala k policii

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Dostat se do řad policie podvodem se loni na podzim rozhodla čtyřiatřicetiletá žena z malé obce na Ivančicku na jihu Moravy. Pro svůj sen stát se policistkou se rozhodla udělat cokoli, a to i za hranicí zákona. Aby splnila nezbytné přijímací podmínky, zfalšovala maturitní vysvědčení. Za to jí teď hrozí až dvouleté vězení.

Článek

Žena se rozhodla vstoupit do řad české policie. Hned na začátku ale narazila na problém: neukončené středoškolské studium maturitou, což je jedna z podmínek přijetí do služebního poměru u policie.

„Žena se rozhodla udělat, věc, která ji úplně diskvalifikovala pro práci u policie – rozhodla se padělat maturitní vysvědčení. Na internetu si našla člověka, který takovouto nelegální „službu“ nabízel. Sešli se v obchodním centru, kde jí muž předal padělané maturitní vysvědčení a ona mu dala požadovaných dvacet tisíc korun,“ řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Poté už jí nic nebránilo v tom, aby předložila úplnou žádost o přijetí k policii na oddělení policie v Ivančicích. „Policejní personalistka ale zjistila, že vysvědčení nebude zřejmě pravé. To potvrdilo jak další vyšetřování, tak expertíza,“ doplnil mluvčí.

Čtyřiatřicetiletá žena je proto od pondělí stíhána za spáchání trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny. Může dostat až dvouletý trest vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám