Hlavní obsah

Pes pokousal muže, majitelé zvířete mu nepomohli

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitelku psa, který před deseti dny ve Staré Vsi nad Ondřejnicí u hřbitova pokousal dvaasedmdesátiletého muže, se podařilo vypátrat policii. Čtyřiadvacetiletou ženu a jejího o tři roky staršího přítele, kteří po incidentu z místa ujeli aniž by pokousanému muži pomohli, čeká nyní obvinění z ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci.

Foto: Aleš Honus, Právo

Pokousaný důchodce Petr Krupa nechápe, jak mohla být majitelka psa tak bezohledná, že mu odmítla pomoci.

Článek

Policie se o incidentu dozvěděla z linky tísňového volání, na kterou poškozený důchodce zavolal. „Policisté vzápětí na místo dorazili a zjistili, že muž má na několika místech na noze hluboká krvácivá zranění. Ihned mu poskytli první pomoc a přivolali rychlou záchrannou službu,“ řekl mluvčí policie Ivan Žurovec.

„Jel jsem na kole a najednou se mi něco zakouslo do nohy. Otočil jsem se a pokoušel jsem se ho setřást. To se mi podařilo, ale strhnul mi z lýtka kus kůže. Potom se zakousl ještě jednou,“ popisuje incident Petr Krupa, který má nyní celou nohu v obvazech a léčit se bude několik týdnů.

Majitelé psa neposkytli pomoc a ujeli

Dodává, že po chvíli na místo přišla majitelka psa se svým přítelem a místo toho, aby mu pomohli, naložili psa do auta a ujeli. „Byl jsem v tu chvíli úplně konsternovaný, jak mohou být lidé tak bezohlední. Když jsem je prosil, ať mě zavezou do nemocnice, tak ten mladý muž řekl té ženě: vys.. se na něj,“ dodal.

Naštěstí si pokousaný muž zapamatoval poznávací značku vozidla. „Policisté po podezřelých složitě pátrali podle SPZ, jelikož však bylo auto mnohokrát prodáno bez přepisu v technickém průkaze, povedlo se jim to až po několika dnech,“ dodal policejní mluvčí.

Nakonec auto i jeho vlastníka našli v Ostravě a díky tomu nemusí pokousaný muž podstoupit několikatýdenní bolestivou léčbu na infekčním oddělení v nemocnici. „Majitelé psa jsou podezřelí z trestných činů ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci. Trestní sazba je závislá na době léčení zraněného muže. Pokud by přesáhla 6 týdnů, hrozilo by jim až 5 let vězení,“ dodal Žurovec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám