Hlavní obsah

Soudní proces v kuřimské kauze bude možná neveřejný

– BRNO
Právo, pko

Do konce dubna by měla být hotová obžaloba v hlavním případu kuřimské kauzy, tedy v záležitosti týraných chlapců Ondřeje a Jakuba. Právu to potvrdil mluvčí Krajského státního zastupitelství Hynek Olma. Soudní proces ale bude možná neveřejný.

Článek

„Samotný spis má zhruba 4000 stran, proto nelze čekat nařízení hlavního líčení příliš brzy,“ upozornil Olma.

V pondělí snahu o neveřejné líčení potvrdil Daniel Ševčík, advokát obviněné Kláry Mauerové, matky trýzněných chlapců. „S ohledem na zájmy nezletilých dětí budeme požadovat neveřejné jednání. Určitě jim to uškodí méně, než kdyby byla média přítomna v soudní síni. Má klientka je chce maximálně chránit, nebudeme proto trvat ani na jejich výslechu před soudem,“ řekl Ševčík.

Mauerová je obviněna z týrání obou synů a omezování osobní svobody. Mladšího Ondřeje našla policie nahého a svázaného na zemi v komoře rodinného domku v Kuřimi, který si najala. Podle informací, které unikly na veřejnost z policejních spisů, tam Ondřej býval často zavřený, musel jíst se svázanýma rukama jídlo, které mu hodila na betonovou podlahu.

Reklama

Související témata:

Související články

Barbora Škrlová prý byla také týrána

Třiatřicetiletá Barbora Škrlová, která je klíčovou postavou takzvané kuřimské kauzy týraných dětí, tvrdí, že ji Klára a Kateřina Mauerovy a Hana Bašová...

Žalobci si případ Kuřim převezmou v dubnu

Krajské státní zastupitelství (KSZ) v Brně očekává, že vyšetřovací spis z tzv. kuřimské kauzy týraných dětí dostane žalobce od policejních vyšetřovatelů...

Výběr článků

Načítám