Hlavní obsah

Řezník zabil a stáhl sousedova psa

Právo, Jiří Růžička
LUKOV

Mrazení v zádech vyvolává u obyvatel Lukova na Zlínsku zpráva, která se tu šíří od chalupy k chalupě. U tamního čtyřiašedesátiletého řezníka našel jeden ze sousedů z obce svého psa - zabitého a staženého z kůže. Evidentně ve stavu, který připomínal přípravu zvěřiny ke konzumaci.

Článek

"Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení ve Fryštáku,“ potvrdila mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. Policistům věc oznámil třiasedmdesátiletý muž v sobotu navečer.

Nejdříve si myslel, že se jeho šestiletý pes zatoulal. Později se prý od svědků dověděl, že ho odvlekl a zabil někdo z místních obyvatel.

Psa ubil tyčí

"Muž, který psa zabil, byl zřejmě pod vlivem alkoholu. Dechovou zkoušku odmítl, ale ke všemu se přiznal,“ uvedla policejní mluvčí. Psa prý zabil železnou tyčí a podle všeho bylo zvíře určeno ke konzumaci.

Svědkové potvrdili, že šlo o mírumilovné zvíře, za kterým si chodily hrát děti. Nikomu neublížil.

Zároveň dodávají, že v obci se psů ztratilo víc a podle nich má podezřelý řezník v oblibě dělat často klobásy. "Nahlas vám to neřeknu a se jménem už vůbec ne,“ naznačil jeden z místních.

Policisté pořídili dokumentaci a vyžádali si odbornou zprávu od veterináře. Na základě ní se rozhodne, jestli muže stihne trest za přestupek nebo trestný čin. O trestný čin by šlo v případě, že by muž psa týral.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám