Hlavní obsah

Mladý muž zemřel po nehodě na Novojičínsku

Novinky, jas

Dvacetiletý muž zemřel po nehodě, která se v sobotu odpoledne stala na silnici I/57 mezi Kunínem a Hladkými Životicemi na Novojičínsku. Při střetu vozidel byli těžce zraněni i další dva lidé. Vážné nehody se staly i v Jablunkově na Frýdeckomístecku a ve středních Čechách.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, Novinky

Záchranáři zasahující po nehodě v Kuníně.

Článek

Mladý muž, jehož vůz se čelně střetl s protijedoucím autem zhruba půl kilometru za obcí Kunín, byl v kritickém stavu letecky transportován do porubské Fakultní nemocnice, kde později zemřel. Jeho otec byl s těžkými zraněními převezen do novojičínské nemocnice, stejně jako jedenačtyřicetiletá žena z protijedoucího vozu, která utrpěla středně těžká poranění.

Tragická nehoda se stala okolo 11:00 nedaleko Kunína na silnici spojující Nový Jičín a Opavu. Řidiči dvou automobilů se riskantně předjížděli a řidič třetího vozu se jim snažil vyhnout. Když se chtěl zařadit zpět do svého pruhu nezvládl řízení a čelně se střetl se čtvrtým automobilem.

Za nehodou v Jablunkově byl možná alkohol

Již dopoledne došlo k havárii v Jablunkově. Čtyřiatřicetiletého muže, který byl po nehodě zaklíněn v autě, museli vyprošťovat přivolaní hasiči. Muž, který cestoval coby spolujezdec a při nehodě nebyl připoután, byl vrtulníkem transportován do ostravské Fakultní nemocnice. Při nehodě utrpěl vážné poranění hlavy. Řidič vozu vyvázl nezraněn.

.: Při nehodě v Jablunkově byli zraněni tři lidé. foto: Novinky/HZS Severomoravského kraje

„Oba podle několika svědků nasedli do auta přímo po odchodu z hostince vzdáleného sto padesát metrů,“ poznamenal velitel zásahu. Dvě ženy ve věku 21 a 31 let, které cestovaly v druhém voze, utrpěly lehčí zranění.

Další nehoda se v sobotu po poledni stala mezi obcemi Janov a Mezné na Příbramsku. Pětadvacetiletý muž utrpěl těžké poranění hlavy a byl leteckou záchrankou transportován na ARO motolské nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám