Hlavní obsah

Propuštěný vrah chtěl výbušninou vyloupit poštu

Pětašedesátiletý muž, který si donedávna odpykával ve vězení trest za vraždu, se v noci na sobotu podle policie pokusil za pomoci výbušniny vyloupit poštu ve Starém Bydžově na Královéhradecku. Policejní zásahová jednotka muže po přestřelce zadržela. Při zásahu nebyl nikdo zraněn. Lupiči hrozí obvinění z trestného činu pokusu vraždy a dalších trestných činů.

Článek

Řekla to mluvčí hradecké krajské policie Iva Marková. Muž z Jičínska se do pošty vloupal asi hodinu po půlnoci. Výbušninou se mu částečně podařilo otevřít trezor. "K penězům se ale nedostal," řekla Marková. Svědek, který slyšel výbuch na poště, zavolal policii.

Lupič pak po policejní hlídce začal střílet, zřejmě z pistole. Policisté na to odpověděli střelbou do vzduchu a muže donutili zůstat v objektu pošty. Muž se pak zabarikádoval na půdě pošty. Přivolaná zásahová jednotka jej za pomoci psa zadržela. "Nyní je pachatel vyslýchán," řekla Marková.

Muž byl podle ní na konci loňského roku podmíněně propuštěn z vězení, kde si odpykával trest 23 let za vraždu. Propuštěn byl po vykonání dvou třetin trestu. "Nyní bude posuzován jako zvlášť nebezpečný recidivista," řekla Marková.

Vedle obvinění z pokusu vraždy mu hrozí i obvinění z krádeže vloupáním a nedovoleného ozbrojování. Škody, které muž v noci způsobil, policie dosud nevyčíslila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám