Hlavní obsah

Procházka se znal se svým komplicem delší dobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Komplic půlmiliardového zloděje František Procházky je jeho dlouholetý kamarád. Jako první o tom informovalo Právo. Policie muže, který pochází z Mladoboleslavska, zatkla minulý týden.

Článek

„Je mu mezi čtyřiceti a padesáti lety. Vzhledem k tomu, že se s Procházkou znali dlouho, je logické, že se dostal do hledáčku policie. Žádné přímé důkazy proti němu ale neexistují,“ uvedl právník muže Jiří Teryngel.

Právě ten to muž podle policie řídil dodávku, která téměř půl tuny bankovek ze sídla agentury G4S odvezla. V současné době je ve vazbě. Podle jeho advokáta Jiřího Teryngela ale zatím policistům s dalším vyšetřováním příliš nepomohl. „Odmítá vypovídat,“ konstatoval Teryngel

Popřel také informace, že by krev nalezená v jeho bytě patřila Procházkovi. „Jsem přesvědčený, že ta krev patří mému klientovi. Ukázat by to měla expertiza.“

Informaci, že krev patří Procházkovi přinesla ve středu TV Prima, policisté i mluvčí státního zastupitelství Štěpánka Zenklová ji popřeli. Prima ale ve čtvrtek zopakovala, že skvrny byly dvě a jedna Procházkovi patřila.

Po samotném Procházkovi policie stále marně pátrá.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Šéf týmu končí

Šéf speciálního týmu Lubomír Koťátko, který vyšetřování celou dobu vedl, přitom ke konci týdne u policie končí, protože nesplňuje podmínku vysokoškolského vzdělání vyžadovaného novým služebním zákonem.

Ředitel pražské policie Petr Želásko včera Právu řekl, že by byl rád, kdyby zkušený detektiv od rozdělané práce neodcházel. „Uvidíme, zda si to ještě nerozmyslí. Sloužit by určitě ještě nějakou dobu mohl,“ řekl k tomu ředitel. Koťátko dal včera najevo, že na svém rozhodnutí nic měnit nehodlá.

„Postoje pana Želáska si velmi vážím, ale v tuto chvíli to vypadá, že skutečně u policie příští týden skončím,“ řekl Právu kriminalista. Podle svých slov věří, že se případ podaří týmu dokončit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám