Hlavní obsah

Muž zemřel při požáru bytu na ostravském sídlišti

Novinky, jas
OSTRAVA

Při požáru, který ve čtvrtek v podvečer vypukl v bytě na ostravském sídlišti Fifejdy, zemřel osmačtyřicetiletý muž. Jeho manželka skončila s otravou zplodinami v nemocnici. Byt byl odpojen od plynu a elektřiny, manželé si proto svítili svíčkami. Právě svíčku považují hasiči za nejpravděpodobnějšího iniciátora požáru.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, Novinky

Oheň vznikl patrně od svíčky, kterou si pár svítil.

Článek

Na požár, který vznikl před 17. hodinou, upozornil hasiče soused, který si všiml, že se z bytu ve čtvrtém patře kouří. Uvnitř hasiči nalezli osmačtyřicetiletého muže a jeho o čtyři roky starší manželku. Zatímco ženu se podařilo oživit, u muže konstatoval přivolaný lékař smrt.

Pár se do bytu ve čtvrtém patře nastěhoval teprve nedávno a dle sousedů měl kladný vztah k alkoholu. Vzhledem k tomu, že byt byl odpojen od rozvodů plynu a elektřiny, svítili si manželé svíčkami. Vyšetřovatelé předpokládají, že požár mohl vzniknout právě od nich.

Škoda byla předběžně odhadnuta na 100 000 korun. V bytě hasiči objevili také menšího psa neurčité rasy, který se také nadýchal zplodin hoření, ale „jevil známky života“. O zvíře se postarala městská policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám