Hlavní obsah

Postřelený podnikatel je pod ochranou policie

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Pod ochranou policie je od tohoto týdne klatovský podnikatel Jan Oulický. Pětapadesátiletého předsedu představenstva společnosti Asavet minulou středu přepadli v jeho domě v Klatovech tři ozbrojení zakuklenci a prostřelili mu nohu.

Článek

Oulický, který má různé podnikatelské aktivity od zemědělské produkce přes dopravu až po obchodování s realitami, o ochranku požádal sám s tím, že se cítí ohrožen na životě. Policie mu vyhověla. „Nebudeme k tomu z taktických důvodů sdělovat podrobnosti,“ uvedl Jan Myslivec, který je pověřený řízením klatovské policie. Forma ochrany tak zůstává utajena. Je ale pravděpodobné, že se policisté od Oulického nehnou na krok a střeží ho nepřetržitě ve dne v noci.

Přepadený podnikatel podle informací Práva tvrdí, že nemá tušení, co po něm vetřelci v domě vlastně chtěli. Ti ho v noci vytáhli z postele a požadovali přístup k trezoru. Když s nimi podnikatel odmítl spolupracovat, střelili ho do nohy a z místa utekli. S prostřeleným lýtkem ho záchranka převezla do nemocnice.

V době loupeže spal s manželkou v ložnici. V sousedním pokoji spala ještě jeho neteř. „Tu měli pachatelé v jednu chvíli ve své moci ale nakonec jí neublížili, stejně jako manželce majitele domu,“ řekl zástupce klatovského policejního ředitele Pavel Krákora.

Lupiči zřejmě hledali dokumenty

Pro kriminalisty bude případ zřejmě tvrdým oříškem. Muži, kteří vtrhli do Oulického vily, nebyli zřejmě klasičtí lupiči, kteří by šli po cennostech. Hledali zřejmě nějaké dokumenty, stejně jako při podobné akci v lednu, kdy v noci vnikli do kanceláří firmy a.s. Asavet v Biřkově a celou ji převrátili vzhůru nohama.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám