Hlavní obsah

VIDEO: Policie zadržela Uzbeky brutálně vraždící ve Vodičkově ulici

– PRAHA • Aktualizováno

Policistům se podařilo dopadnout čtveřici mužů z Uzbekistánu, které podezřívají, že koncem února v Praze zavraždili mladou ženu a těžce zranili dalšího muže. Incident se stal ve Vodičkově ulici. Kriminalisté informaci potvrdili ve čtvrtek.

Foto: Karolina Kudynová, Právo

Policejní vůz před domem, kde se incident odehrál.

Článek

Všichni čtyři byli obviněni z vraždy a skončili ve vazebním věznici. Podle informací policistů zabili muži poslední únorový den dvaadvacetiletou dívku velmi brutálním způsobem. Ženu drželi za ruce a nohy a přitom ji udusili. Muži podle kriminalistů podřízli krk, polili ho alkoholem, zapálili a v bytě pustili plyn. Zraněný muž přesto přežil.

„Muž byl s rozsáhlou řeznou ranou v oblasti krku převezen do nemocnice, kde byl ihned operován,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Elitní policista: šlo jim jenom o peníze!

Všichni zadržení jsou ve věku 21 až 24 let a v Česku studovali. Motivem zločinu byly údajně jednak osobní vztahy a také majetkový prospěch. Dva z obviněných jsou podle detektivů Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu také pachateli loňského přepadení manželů z Jižní Koreje, kteří podnikali na Frýdeckomístecku.

Tehdy byli manželé přepadení pěticí cizinců, okradeni a muž zraněn. Policisté nevylučují, že zadržení budou obviněni z dalšího pokusu o vraždu. K tomuto případu ale kriminalisté nechtěli sdělit další podrobnosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám