Hlavní obsah

Požár zdevastoval dům a stodolu v Chlumci nad Cidlinou

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHLUMEC NAD CIDLINOU

Rozsáhlý požár stodoly a rodinného domu likvidovali ve středu brzy ráno hasiči v Kozelkově ulici v Chlumci nad Cidlinou. Při požáru zahynulo pět zvířat, lidé vyvázli bez zranění. Dům se stal po požáru neobyvatelným.

Článek

"Stodola začala hořet kolem třetí hodiny ráno, požár nahlásil kolemjedoucí řidič. Zároveň upozornil spící obyvatele domu na nebezpečí. Na místo vyjelo šest hasičských jednotek s celkem devíti požárními vozidly,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje Martina Žahourková.

Požár se velmi rychle šířil a v době příjezdu první jednotky na místo byla již zasažena střecha přilehlého rodinného domu.

"Dům je jednopatrový s nevyužívaným podkrovím, kde bylo uskladněno seno. Plameny kompletně zničily střechu domu, podkroví a došlo k částečnému prohoření střešní konstrukce. Stodola o rozměrech zhruba 6 x 8 metrů se slámou a dřevem celá shořela, zůstaly pouze obvodové zdi,“ doplnila Žahourková s tím, že místnosti v obytné části domu byly částečně promáčené vodou a staly se neobyvatelné.

:. Oheň zničil střechu domu. Foto: HZS Královehradeckého kraje

Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v čtvrt hodiny před čtvrtou ráno, pak vyklidili veškeré seno z podkroví a dohasili ohniska požáru. Při požáru uhynulo pět kusů domácích zvířat (prase, kočka a psi), zraněn naštěstí nebyl nikdo. Požár se podařilo zcela zlikvidovat ve středu o půl desáté dopoledne.

Možné příčiny vzniku požáru nyní šetří hasiči i policie. „Byly stanoveny dvě vyšetřovací verze, technická závada na elektrice, která byla zavedena do stodoly, nebo úmyslné založení,“ prozradila mluvčí hasičů. Majitel domu vyčíslil škodu předběžně na 2 miliony korun, uchráněné hodnoty na majetku činí 500 tisíc korun.

:. Hasiči při dohašování požáru. Foto: HZS Královehradeckého kraje

Reklama

Výběr článků

Načítám