Hlavní obsah

Muž poškodil manželce brzdy na autě

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Brzdy na automobilu své manželky podle policie záměrně poškodil 44letý muž z Frýdecko-Místecka. Žena skutečně autem vyjela, ale naštěstí na závadu včas přišla a nehavarovala. Muž, který byl předtím kvůli týrání třikrát vykázán z bytu, je nyní ve vazbě.

Článek

Podle mluvčího policie Ivana Žurovce přeštípnutím hadiček s brzdovou kapalinou vyvrcholily dlouhodobé manželské neshody. Muž podle ní asi čtyři roky týral nejen manželku, ale také dvě děti.

Poprvé policie v rodinném domě zasahovala loni v říjnu a hned násilníka vykázala z domu. Muž ale zákaz nerespektoval a do domu se i přes zákaz vrátil. „Například schválně rozsvítil všechna světla a naplno pustil vodu a plynové hořáky,“ řekl policejní mluvčí.

Naposledy soud o vykázání z domu rozhodl začátkem března, a tak se rozhodl pomstít. Nejprve barvou pomaloval zdi vulgárními obrazci a pak poškodil i auto. Žena na závadu přišla 7. března. Při jízdě s dcerou si všimla, že auto nebrzdí. Příčinu poruchy odhalil technik v autoservisu, který přivolal policii.

Muž se ke svému činu přiznal. „Soudce okresního soudu jej vzal do vazby, aby nemohl pokračovat v trestné činnosti. Hrozí mu až osm let vězení,“ dodal Žurovec.

Reklama

Výběr článků

Načítám