Hlavní obsah

Útočníci zlomili slepému muži žebra a ukradli mu osm tisíc

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Se zlomenými žebry a poraněním ve tváři skončil v úterý v plzeňské nemocnici devětatřicetiletý nevidomý muž z Plzně. Při svém večerním návratu domů ho na chodbě domu přepadla pravděpodobně dvojice mužů, která ho zbila a okradla. Po pachatelích kriminalisté pátrají.

Článek

Kolem půl šesté večer se muž vracel domů. Když vstoupil do chodby domu v Plynární ulici, uslyšel, jak proti němu někdo otevřel lítací dveře. Poté ho někdo praštil do pravého spánku a napadený slepec upadl na schodiště.

"Ještě uslyšel mužský hlas, který říkal 'dělej', a ucítil vůni acetonu. Vnímal ještě, jak ho někdo šacuje, a pak zřejmě ztratil vědomí. Probral se ve chvíli, kdy ho našla jeho sousedka a zavolala policii,“ řekla mluvčí plzeňské policie Martina Hábrová.

Plzeňan zjistil, že mu pachatelé odcizili doklady, mobilní telefon a přes osm tisíc korun, které si předtím vyzvedl v bance. Muže převezli záchranáři k ošetření do fakultní nemocnice, kde zjistili, že má zlomená žebra a oděrky na pravé tváři.

"Kriminalisté v současné době prověřují veškeré indicie, které by je dovedly k pachateli,“ doplnila mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám