Hlavní obsah

Trojice mužů oloupila bezpečnostní agentury o 12 miliónů

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO
Aktualizováno

Středočeští kriminalisté dopadli trojici mužů z Příbramska, která přepadávala posádky vozidel bezpečnostních agentur G4S a Brinks. Při svých akcích uloupili více než 12 miliónů korun. Za trestný čin loupeže jim nyní hrozí až dvanáctiletý trest vězení.

Článek

Na konci loňského března si na parkovišti před nákupním centrem Hypernova v Čestlicích vyhlédli vůz bezpečnostní agentury. S namířenou zbraní přepadli dvojici ve voze, která jim vydala téměř pět miliónů.

Další z případů se stal loni v srpnu v Šestajovicích. Trojice přinutila posádku pancéřového vozu k vydání přepravovaných peněz a zbraně. Při tomto lupu si přišli na téměř 1 600 000 korun. Lupiči nelenili a o týden později útok zopakovali v Rudné u Prahy kde se zbraní v ruce připravili posádku dalšího vozu o 5 700 000 korun.

"Policistům se podařilo na základě zjištěných stop a expertiz pachatele odhalit a obvinit tři muže ve věku 26 a 30 let. Dva z nich jsou v současné době ve výkonu trestu, třetí je stíhán na svobodě,“ řekla mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Největší zloděj peněz stále uniká

Zatím největší krádež z peněz svěřených do péče bezpečnostní agentury vyšetřují pražští kriminalisté od loňského prvního prosince. Tehdy zaměstnanec bezpečnostní služby G4S Cash František Procházka odcizil se svými komplici z areálu agentury půl miliardy korun a zmizel.

Policistům se zatím nepodařilo vypátrat jeho pobyt, spekuluje se i o tom, že vše udělal na objednávku a je již mrtvý. Více informací o krádeži století naleznete ve speciální příloze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám