Hlavní obsah

V pražském hotelu hořelo, evakuovány desítky osob

Novinky, ČTK, rei, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Na Senovážném náměstí v Praze 1 hořela v nedělí elektroinstalace v jednom z hotelů. Hasiči nakrátko zablokovali tramvajové koleje a odkláněli dopravu.

Článek

Oheň nebyl rozsáhlý a byl velmi rychle zlikvidován. "Do několika minut byl požár uhašen. Přízemí budovy zůstává částečně zakouřené," sdělil Novinkám mluvčí pražských hasičů Vít Pernica.  

Zaměstnanci hotelu nicméně z preventivních důvodů evakuovali desítky hostů, kolik přesně, zatím není jasné.

Kapacita hotelu umožňuje ubytování 80 lidí.

Příčina požáru se vyšetřuje. Pravděpodobně šlo o technickou závadu v elektroinstalaci. 

Problém s rozvody mělo i Palladium

Není to poprvé, co technická závada způsobila požár v objektu, kde se nachází více lidí. Nejznámější je z poslední doby požár, který v únoru vypukl v pražském obchodním centru Palladium. Zasáhl tam hlavní elektrorozvodnu, objekt, který je v centru města, musel být rovněž evakuován.

Požáry v pražských hotelech

Praha v minulosti už rovněž zažila i požáry v hotelech. Například v prosinci roku 2005 likvidovali hasiči požár v hotelu Praha v Dejvicích. V červenci předchozího roku hořelo na Václavském náměstí v hotelu Juliš. Před téměř deseti roky museli hasiči evakuovat více než 60 lidí kvůli požáru hotelu Opatov v ulici U chodovského hřbitova na pražském Jižním městě. V témže roce propukl požár v sauně hotelu Intercontinental.

Nejtragičtější následky měl požár, který v roce 1995 zachvátil část mezinárodního hotelu Olympik v Praze. Jeho bilance byla osm mrtvých, z toho tři Belgičanky, dvě Finky, dvě Američanky a jeden Němec, a 34 zraněných lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Pražské Palladium evakuovali kvůli požáru

Kvůli požáru na elektroinstalaci v podzemních garážích byly z obchodního centra Palladium v centru Prahy ve středu v podvečer evakuovány dva až tři tisíce...

Výběr článků

Načítám