Hlavní obsah

Majetkový spor chtěl řešit podřezáním hrdla

Právo, jjí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PELHŘIMOV

Z pokusu o vraždu podezírají jihočeští kriminalisté od pátku třiatřicetiletého muže z Prahy, který u Vlkosovic nedaleko Černovic na Pelhřimovsku zaútočil nožem na svého o rok mladšího známého, majícího bydliště rovněž v Praze.

Článek

Starší z dvojice zaútočil na svoji oběť ze zadního sedadla osobního vozu Volkswagen Passat, s nímž přijel do Černovic a později jel na místo činu mladší z obou mužů. K potyčce došlo po zastavení osobního auta před vraty jedné chalupy u Vlkosovic.

„Třiatřicetiletý muž řidiče fyzicky napadl pravděpodobně s úmyslem jej usmrtit. Levou rukou ho chytil za čelo hlavy, silou mu ji přitiskl k opěrce sedadla a pravou rukou za pomoci předem přineseného nože mu způsobil na krku skrz límec mikiny dvě řezné rány,“ popsal útok mluvčí jihočeské policejní správy Jiří Matzner.

Napadený se bránil. Nůž na svém krku přitom uchopil tak, že si způsobil mnohačetné řezné rány prstů pravé ruky. „Po chvíli se mu podařilo ze sevření vyvléknout, utéci z vozidla a vyhledat pomoc,“ doplnil popis policejní mluvčí.

Pachatel již sedí v cele

Útočník způsobil své oběti sedm centimetrů dlouhou řeznou ránu v přední části krku a další řeznou ránu na pravé straně krku, zraněný muž musel být ošetřen v nemocnici. „Pachatele možného pokusu vraždy zadržela policie při výjezdu poblíž místa činu. Podezřelý je umístěn v policejní cele a bude rozhodováno o jeho umístění do vazby,“ přiblížil první kroky policie Matzner.

Oba muži se v pátek dopoledne setkali po předchozí domluvě za účelem vyrovnání majetkových sporů na náměstí v Černovicích, pozdější útočník tak přijel na terénní čtyřkolce, druhý muž osobním vozem.

Při cestě na chalupu k pachateli odstavil třiatřicetiletý muž čtyřkolku na kraji lesa a poté nasedl do auta ke své oběti vybavený připraveným nožem a hadrem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám