Hlavní obsah

Policie zadržela narkomana, který týral mladou ženu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomoučtí policisté zadrželi třicetiletého výrobce pervitinu z Velkého Týnce na Olomoucku, který opakovaně brutálně napadal, bil a týral osmnáctiletou drogově závislou ženu z Olomouce, protože se mu zdálo, že je málo poslušná.

Článek

Muž se na počátku března pod vlivem drogy pokusil spáchat sebevraždu a způsobil přitom málem tragédii na železničním koridoru Olomouc - Přerov, když v autě čekal na přejezdu na příjezd vlaku. Byl obviněn z několika trestných činů a umístěn do vazby.

"Muž minimálně od prosince minulého roku vyráběl na různých místech v Olomouci a také v místě svého bydliště drogu pervitin, kterou dále distribuoval dalším odběratelům, a to minimálně ve 30 případech,“ řekla Právu v pátek olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Mladé osmnáctileté ženě z Olomouce zhruba v polovině případů dávku pervitinu sám připravil do injekční stříkačky a na její žádost ji nitrožilně aplikoval.

Ženu přivázal a zbil

"Předposlední únorový den přijel automobilem k bydlišti dívky, došlo k hádce a když žena vystupovala z vozidla, tak ji přidržel a prudce se rozjel, aby jí zabránil z auta vystoupit. Pak ji odvezl na místo v lese u řeky Moravy za Novým Dvorem, kde ji přivázal jejím opaskem z kalhot ke kovovému sloupku a vyhrožoval jí, že ji na místě zanechá přivázanou, a že si ji nafilmuje kamerou,“ uvedla mluvčí.

Pak podle ní násilník mladou ženu odvázal a začal ji tlouci pěstmi do obličeje a poté, co upadla na zem, do ní kopal a tloukl dřevěným klackem po nohou, pažích a po zádech. Následně jí nařídil, aby nastoupila do auta, a když se pokusila utéci, dovlekl ji do něj a znovu tloukl.

Bála se vše nahlásit

V násilí pokračoval i v místě svého bydliště, kam dívku odvezl. Se sekerkou v ruce jí vyhrožoval usmrcením. Mladá žena v obavě o život záležitost neoznámila na policii, ani nevyhledala lékařské ošetření. Muž ji v následujících dnech ještě několikrát fyzicky napadl a vyhrožoval jí, čímž ji udržoval v neustálém strachu o život.

Teprve poté se dívka obrátila na policii a policisté násilníka zadrželi. Byl obviněn z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, z násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci, z ublížení na zdraví a z omezování osobní svobody. Navíc i z obecného ohrožení, kterého se měl dopustit 2. března večer, kdy chtěl spáchat sebevraždu. Obviněnému hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám