Hlavní obsah

Studenta o berlích přepadli, nikdo mu nepomohl

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Na poměrně frekventovaném místě ve Frýdku-Místku přepadli před několika dny dvacetiletého Lukáše Hurníka dva opilí násilníci. Poté, co jim odmítl vydat cigarety, se na něj vrhli a bili ho nejprve pěstmi, potom i berlemi, které mu upadly. Nikdo přitom mladíkovi, který je po úrazu, nepomohl. Pouze jeden z kolemjdoucích zavolal na tísňovou policejní linku.

Foto: Aleš Honus, Právo

Student Lukáš Hurník prochází v místech, kde ho přepadli dva opilci.

Článek

„Kolem šlo spoustu lidí, kteří se na nás dívali, smáli se, ale nenašel se nikdo, kdo by mi přišel na pomoc,“ tvrdí mladý muž, který minulý rok prodělal těžký úraz na noze a je po náročné operaci. Oba násilníci už jsou naštěstí ve vazbě, obviněni byli z trestného činu loupeže.

Student Lukáš Hurník čekal nedaleko objektu firmy Slezan na svoji přítelkyni, když k němu přistoupili dva pobudové. „Něco na mně křičeli, ale já jsem nerozuměl, protože jsem měl na uších sluchátka. Tak jsem je sundal a jeden z nich mi řekl, že jim mám dát cigarety. Když jsem to odmítl, tak mne začali mlátit pěstmi,“ vzpomíná Lukáš na nepříjemný zážitek. Když mu upadly berle, tak ho mlátili i jimi. Výsledkem incidentu, který trval asi pět minut, je zlomený nos a četné podlitiny po celém těle.

Útočníci skončili ve vazbě

„Policii přivolal na pomoc jeden z kolemjdoucích občanů. Jako první na místo dorazila hlídka městské policie, která pachatele zadržela,“ informoval mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Mladí násilnící putovali okamžitě na protialkoholní záchytku, po vystřízlivění na policejní výslech. „Oba muži ve věku 21 a 27 let jsou už ve vazbě. Jeden z nich byl přitom již dříve odsouzen za ublížení na zdraví,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám