Hlavní obsah

Vrchní soud potvrdil 11 let pro matku, která utýrala syna

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Na 11 let za mříže poslal ve čtvrtek Vrchní soud (VS) v Olomouci Lucii Žigovou (22) za to, že utýrala svého ročního syna Nikolase. Potvrdil tak verdikt Krajského soudu v Ostravě z letošního 30. ledna, proti kterému se žena odvolala. Žigová se ve čtvrtek jednání nezúčastnila.

Článek

Loni 3. července v dopoledních hodinách ve svém bydlišti v Ostravě podle soudu způsobila svému synovi poranění orgánů břišní dutiny, které vedly k jeho úmrtí. Do dítěte prý kopala a šlapala po něm.

Už od května mělo dítě zlomenou ruku a zlomená žebra. Žena s ním ale až do června nešla k lékaři. "Tím mu způsobila po uvedenou dobu značné fyzické útrapy, přičemž toto jednání obžalované lze označit jako obzvlášť surové," uvedl soud.

U soudu se Žigová domáhala zproštění obžaloby. Nebylo podle ní prokázáno, že by se skutku dopustila. Soud však její argumenty neakceptoval. „Krajský soud provedl řádně všechny důkazy a správně je i vyhodnotil. Trest je zcela přiměřený,“ řekl Právu mluvčí vrchního soudu Petr Angyalossy.

Reklama

Výběr článků

Načítám