Hlavní obsah

Místo šťávy přinesl do školy pálenku, spolužák skončil v nemocnici

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Dvanáctiletý školák ze Šlapanicka na Brněnsku skončil v úterý v nemocnici, když se ve třídě opil. V krvi měl dvě promile. Vše začalo tím, že jeden ze školáků si doma vzal z lednice místo půllitrové láhve šťávy pálenku, kterou si tam chladili jeho rodiče.

Článek

Když si ve škole přihnul, okamžitě poznal, že jeho oblíbená ovocná šťáva to jistě nebude. O tajemství se podělil se spolužákem, který mu láhev sebral a šel podarovat i další děti ve třídě.

„Sám si však z láhve několikrát přihnul a vypil z celkového množství většinu. O další přestávce tohoto bujarého pobertu doprovázela na zastávku autobusu jedna z učitelek, protože chlapec byl objednaný k zubaři. Hned před školou si všimla, že chlapec mluví jaksi podivně a jeho chůze je vrávoravá,“ řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Učitelka se s chlapcem okamžitě vrátila a kluk se bez dlouhého vytáčení přiznal, že si řádně zavdal alkoholu. Opilého chlapce odvezla záchranka do nemocnice. Přivolaní policisté začali celou věc ve škole prošetřovat jak s dětmi, tak s jejich rodiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám