Hlavní obsah

Kriminální návštěva Česka se Polákovi nevyplatila

– TRUTNOV
Právo, Vladislav Prouza

Krádež benzínu u jedné z čerpacích stanic v Trutnově a následný útok na policejní hlídku přišel draho třiadvacetiletého Poláka. Kvůli okamžitému vyhoštění se muž nepodívá dva roky do Česka, soud mu k tomu přidal dvouletý trest s podmínkou na dva roky a zabavil vůz VW Polo.

Článek

"Soud rozhodl trestním příkazem čtyři dny po činu, který se stal v neděli 9. března. Možnost použít formy trestního příkazu před možná zdlouhavým soudním líčením umožnilo doznání pachatele a naprosto jasné okolnosti případu," konstatoval soudce Okresního soudu v Trutnově Vladimír Řezníček.

Polák z příhraniční obce Lubawka se nedávno vydal zřejmě už poněkolikáté na lup benzínu do dvacet kilometrů vzdáleného Trutnova. Lupič povzbuzený minimálně dvojicí předchozích úspěšných nájezdů na české benzínky si tentokrát přibral kanystr.

Obsluha čerpací stanice však stačila včas kontaktovat policii. Policisté v následné honičce ulicemi Trutnova Poláka prchajícího ve voze VW Polo nakonec zadrželi.

"Během honičky ohrožoval vozem, který mu byl posléze zabaven, policejní hlídku. Soudně stíhán byl proto za útok na veřejného činitele. Útok prostřednictvím automobilu je navíc považován jako útok se zbraní," upřesnil Řezníček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám