Hlavní obsah

Školačka se otrávila rumem, policie vyšetřuje prodavačku

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Kvůli tomu, že v poslední únorový den prodala třináctileté dívce láhev rumu, se o 29letou prodavačku z Karvinska zajímá policie. Případ je prošetřován jako trestný čin podávání alkoholických nápojů mládeži. Rum si dívka koupila v jedné z malých prodejen potravin na Karvinsku.

Článek

"Dívenka vypila láhev společně s dalšími kamarády. Potom byla s těžkou otravou alkoholem převezena do karvinské nemocnice na dětskou jednotku intenzivní péče,“ informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Lékaři při odběru krve zjistili, že školačka měla v době přijetí do nemocnice 2,6 promile alkoholu v krvi.

Odhalování případů prodeje alkoholu nezletilým a mladistvým je pro policii těžkým oříškem. Podle statistik policie v Moravskoslezském kraji za celý minulý rok objasnila pouze 13 případů podávání alkoholu mládeži.

"Problém je v tom, že děti většinou neřeknou, kde si alkohol koupily, a pokud řeknou, tak je potom problém určit, kdo konkrétně jim láhev prodal,“ řekla mluvčí s tím, že prodavačka, která nyní prodala rum třináctileté dívce, má smůlu v tom, že jde o malou prodejnu, kde není problém pachatelku identifikovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám