Hlavní obsah

Záchranáři tělo utonulého raftaře nenašli

Právo, František Kšajt
RADOŠOV
Aktualizováno

Hasiči a policisté v pátek opět pátrali v řece v Ohři na Karlovarsku, kde v lednu pod nebezpečným rozbouřeným jezem v Radošově utonuli dva raftaři z Chomutovska. Mrtvolu jednoho z nich hasiči již u Stráže nad Ohří z řeky před 14 dny vylovili. Druhé tělo se ani tento pátek nalézt nepodařilo.

Foto: František Kšajt, Právo

Hasiči na gumových člunech prohledávají břehy řeky Ohře pod Radošovským jezem.

Článek

Již druhá plánovaná pátrací akce začala v pátek ráno. Pátračům na dvou gumových člunech však akci komplikuje rozvodněná řeka i její nízká teplota. Na odpoledne byl povolán i policejní vrtulník z Prahy, který řeku prohledával vizuálně. Kvůli chladnému počasí nešlo použít termovizi. 

Po těle utonulého pátrali specialisté z karlovarského hasičského záchranného sboru a dobrovolní hasiči z Ostrova na Ohří. Prohledávání bylo po druhé hodině odpoledne ukončeno.

Pod jezem již utonulo 20 lidí

„Deštivé a studené počasí nás opravdu zaskočilo. Nicméně budeme řeku po obou březích prohledávat až k Perštejnu. Jsme tím zavázáni i pozůstalým. Naděje, že Ohře tělo utonulého vydá, není sice velká, ale i to je pro nás důležité a významné,“ řekl Právu dopoledne na místě velitel zásahu Michal Lazarčík z karlovarské Policie.

Jez chtěli v lednu překonat čtyři muži. Výstrahu o smrtelném nebezpečí radošovského jezu však nevzali na vědomí. V rozbouřeném živlu zmizeli dva z nich, zbylé muže se hasičům podařilo vytáhnout. Potápěči pak marně po utonulých pátrali pod jezem v řece v délce šest kilometrů celý víkend. Nebezpečný jez si už vyžádal na dvacet obětí.

Reklama

Související články

Pátrání po tělech utonulých raftařů ukončeno

Z neztečnou silou a s nasazením všech prostředků pokračovalo v pondělí až do 14 hodin pátrání záchranářů – specialistů potápěčů, hasičů a policie po tělech...

Výběr článků

Načítám