Hlavní obsah

Mladík zapálil ve škole spolužáka

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ
Aktualizováno

S popáleninami druhého stupně na padesáti procentech těla skončil ve čtvrtek v nemocnici sedmnáctiletý žák střední školy v Oselcích na Plzeňsku. Chlapec na sebe vylil benzín a jeho spolužák ho zapálil.

Článek

Policisté už ho vyšetřují pro trestný čin ublížení na zdraví. „Tři žáci této školy prováděli v rámci odborného výcviku odmašťování a čištění pojezdu soustruhu. První z žáků nanesl prstem na druhého chlapce malé množství benzínu a nabádal třetího spolužáka k tomu, ať jej zapálí. Ten tak učinil a došlo k malému vzplanutí, které se ihned podařilo uhasit, aniž by žák utrpěl nějaké poranění,“ popisovala sled událostí mluvčí policie Pavla Soukupová.

Podle ní chtěl druhý žák celou věc prvnímu vrátit. „Když na sebe první chlapec nešťastnou náhodou vylil tuto hořlavinu, kterou držel v plastovém kelímku, spolužák jej zapálil. V tomto případě však došlo ke vzplanutí oděvu,“ dodala Soukupová.

Žáci byli v dílně bez dozoru 

Podle policejní mluvčí byli žáci na dílně v době incidentu bez dozoru. „Oba učitelé se v tu chvíli nacházeli v jiných místnostech. „Na dílnu přiběhli až když slyšeli obrovský křik,“ upřesnila Soukupová. Podle ní policie prověřuje i jejich případné pochybení.

Ředitel školy Václav Bumbička se nechtěl k celé věci vyjadřovat. „Počkám až na závěry policejního vyšetřování a podle nich se k celé záležitosti postavím,“ sdělil Právu šéf školy. Dále řekl, že už přijal opatření, kterým zakazuje během praxe žákům manipulovat s hořlavinami.  

Popáleného mladíka ve vážném stavu převezli leteckou záchrannou službou na popáleninové centrum Vinohradské nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám