Hlavní obsah

Bývalého náměstka Koskubu postřelil jeho otec

– PRAHA

Bývalého náměstka ministryně zdravotnictví Jiřího Koskubu (ČSSD) postřelil letos v únoru při manipulaci se zbraní jeho otec. Policisté při vyšetřování události prokázali, že výstřel vyšel kvůli nedbalosti.

Článek

"Při vyšetřování se podařilo prokázat, že ke zranění postřeleného muže došlo z nedbalosti," řekl mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek. Případ je ale odložen, neboť Koskuba nesouhlasil s trestním stíháním svého otce.

Koskuba byl postřelen v neděli 17. února v bytě svých rodičů v Praze 9. Záchranná služba ho převezla s těžkým zraněním do nemocnice na Bulovce. Tam působí Koskuba jako primář druhého interního oddělení.

Zajištěnou zbraň nyní zkoumá expert na balistiku. Pokud se potvrdí, že zbraň podléhá registraci, mohla by podle Bernáška policie stíhat Koskubova otce za nedovolené ozbrojování. Dvaapadesátiletý Koskuba je dlouholetým členem sociální demokracie.

V roce 2005 byl v okruhu kandidátů na funkci ministra zdravotnictví po Miladě Emmerové. Ministrem se nakonec stal David Rath. Koskuba se jako člen zdravotní komise ČSSD podílel na přípravách stranického volebního programu.

V roce 2002 kandidoval do sněmovny. V roce 2005 po odvolání Emmerové, než byl jmenován ministrem Rath, ministerstvo fakticky řídil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám