Hlavní obsah

Policie zatkla děti, které přepadávaly osamělé ženy

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Minimálně dvanáct osamělých žen podle policie přepadli dva školáci v ostravských ulicích. V některých případech se chovali velmi agresivně, své oběti tahali po schodech a kopali je po celém těle. Naštěstí způsobili jen lehká zranění.

Článek

Patnáctiletý chlapec skončil ve vazbě, jeho o dva roky mladší kamarád je vzhledem ke svému věku nepostižitelný, ale není vyloučeno, že skončí v diagnostickém ústavu. Oba chlapci pocházejí z neúplných rodin a se svými matkami žijí v jedné z ostravských ubytoven pro sociálně slabé.

„Při útocích jen shodou náhod nedošlo k vážnější újmě,“ řekl kriminalista Tomáš Návrat. Zatímco patnáctiletý chlapec už byl policií několikrát prověřován, jeho kamarád má zatím čistou minulost. Seznámili se na ubytovně, kde bydlí.

„Zaměřovali se nejen na ženy důchodového věku, ale i na mladší ženy. Téměř všechna přepadení se odehrála za tmy ve večerních hodinách,“ řekl zástupce ostravského policejního ředitele Radovan Vojta. Škoda na ukradených kabelkách, penězích, mobilních telefonech a dalších věcích je vyčíslena na 72 tisíc korun.

Nejbrutálněji si dvojice počínala při přepadení 26. ledna. „Ženu povalili na zem a tahali ji za kabelku několik metrů. Protože se usilovně bránila, jeden z pachatelů ji začal kopat po celém těle, dokonce i do hlavy,“ řekl kriminalista Návrat.

Ostravská policie v minulém roce objasnila celkem 82 případů loupežných přepadení. V polovině případů mají loupeže na svědomí mladiství a nezletilí pachatelé.

Reklama

Výběr článků

Načítám