Hlavní obsah

Pod nákladním autem se propadl most

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

O velikém štěstí může mluvit řidič nákladního auta Tatra 148, který plně naložený projížděl v pondělí odpoledne přes most na silnici u Vlachovic nedaleko Valašských Klobouk na Zlínsku. Most se pod těžkým náklaďákem propadl.

Článek

„Řidič s vozidlem havaroval a převrátil se s vozidlem na bok. Vozidlo skončilo na dně místního potoka. Řidiči, který vyvázl bez zranění, se podařilo vylézt ven rozbitým bočním oknem. Náklad převážené drtě se vysypal do potoka,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Řidič si všiml, že z proražené nádrže uniká do potoka nafta. Do příjezdu hasičů ji zachytával do kbelíku.

„Na likvidaci uniklého paliva byly použity sorbenty a savé materiály. Po zabezpečení nádrže proti dalšímu odkapávání bylo vozidlo převráceno zpět na kola. Majitelé si sami zajistili těžkou techniku, kterou bylo nákladní auto vyproštěno zpět na cestu,“ uvedl Mitáček.

Vozidlo havarovalo na tzv. staré cestě do Valašských Klobouk, kudy nákladní auta odvážela kamennou drť. Pod zadním levým kolem se utrhla jedna z mostních vzpěr a vozidlo se převrátilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám